Beschikbaarheid Remeha warmtepompen

08/02/2022

Update beschikbaarheid Elga Ace

Waarschijnlijk hebt u het in de media meegekregen: mede als gevolg van de stijgende gasprijs en de verhoging van de subsidie die dit jaar van kracht is geworden, is er momenteel veel aandacht voor de hybride warmtepomp. Met de hybride warmtepomp naast de cv-ketel wordt een aanzienlijke reductie van het gasverbruik gerealiseerd. De toegenomen interesse in de hybride warmtepomp zien wij terug in de vraag naar onze hybride warmtepomp de Elga Ace. Deze vraag is de afgelopen maanden substantieel toegenomen. graag informeren wij u over de impact van de sterk toegenomen vraag op de levertijden.


Het tekort aan onderdelen is aan het stabiliseren. Dit betekent dat de Elga Ace weer op een hoger niveau kan worden geproduceerd dan enkele maanden geleden en de opgelopen backorders kunnen worden weggewerkt. De eerder opgelopen achterstand in leveringen gecombineerd met de sterk toegenomen vraag maakt dat we tot en met augustus een achterstand in leveringen zullen houden. Nieuwe opdrachten van consumenten kunnen we vanaf eind augustus bevestigen.


Beschikbaarheid all-electric warmtepompen

De uitdaging die er zijn bij de hybride warmtepompen zien we ook bij de Eria en Mercuria producten. Hiervoor geldt ook dat de beschikbaarheid pas in de tweede helft van het jaar beter zal worden.